© 2018 by Hunter Designs. Proudly created with Wix.com

Residential

Sun Lounge & Utility

This was a project to design a new sun lounge to the front elevation of a country cottage. The existing house had been rendered and it was suggested to the client that the cottage would take on a whole new persona if the dry dash render was removed  to expose the gorgeous sandstone below. The before and after pictures show the complete transformation of this dwelling. The new sun lounge also offers a year round living space due to the additional insulation specified for the floor, walls and roof which compensates for the large amount of glass area.

The client was so pleased with the sun lounge that Hunter Designs was commissioned to design  a utility room to the rear of the property. The utility was designed and constructed with the same timber cladding detail as the front sun lounge.

 
Remodelling of a Bungalow

The commission was to undertake Architectural Technology work associated with the Planning and Building Warrant Applications for the extension and internal remodelling of a circa 1970’s bungalow. The Client basically wanted to modify the house to come in line with modern living while increasing the insulation and giving the property a fresh new look that would take them into retirement.

The Brief included a rear extension to form a utility room and enlargement to existing bathroom,

reforming of lounge window to open the lounge up  to rear garden area, replacement of render to outside, new windows and doors,  remodelling of internal walls and increased insulation to existing floors and roof space.

Not just an
L Shaped Extension !!!

This project saw the removal of an old dilapidated timber porch to the rear elevation of a two story sandstone house. The Client wanted to increase their living space and provide easy access to the rear yard. The resulting design was an L shaped extension which wraps round the rear and side of the property. The rear elevation incorporates a folding door which opens up the room to the rear yard area increasing the feeling of space with that feeling of outside coming in. The ceiling is vaulted with roof lights to bring loads of light into the room. The front elevation has a floor to ceiling window which further increases the light airy feeling. Although very much a garden room in the summer the room can be closed down in the winter with roof light blinds and warmed up by the cosy log burner in the corner.

We just can’t wait to get a photo of the Christmas tree in the window come Santa Time….. How many sleeps to go?

Extension to our lives not just the house !!!

This commission was to design an extension to the side elevation of a two storey house to provide a family room. The existing lounge was at one end of the property and the kitchen dining room at the other. This meant the family were not together as much as they would have liked particularly before and after mealtimes.

The addition of this extension now caters for a more open plan living and the family have commented on how it has changed  their lives and become 'the family hub'.

The large folding patio door again brings the outside in feeling and explodes the living space into the rear garden area.  

The existing lounge at the other end of the building is now a great place for family members to have their own space when friends come round.

A truly life changing investment.

Watch this space for more exciting schemes already constructed and for the future !!!
Hunter Designs - Designing today for a better tomorrow.